Over mijn tarieven en vergoedingen. Lekker duidelijk.

Individuele therapie

Het uurtarief voor individuele therapie is € 90,- per uur. Over dit tarief hoeft geen BTW in rekening gebracht te worden. Een vergoeding voor de therapie is vrijwel altijd mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering of het Persoonsgebonden Budget(PGB). Wat u vergoed krijgt uit de aanvullende zorgverzekering dat kunt u vinden op het overzicht van de zorgwijzer(https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie).

 • Vergoedingen uit de aanvullende verzekering gaan nooit ten kosten van je eigen risico

Relatietherapie

Het tarief van relatietherapie is € 115,- per uur inclusief 21% BTW. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars.

Supervisie

Het tarief voor supervisie is € 105,- per uur inclusief 21%. Vergoedingen voor supervisie zijn helaas niet mogelijk uit de zorgverzekering. De kosten voor supervisie zijn wel aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. Regelmatig willen werkgevers ook voor supervisie betalen. Zij krijgen hier tenslotte een betere professional voor terug. Omdat supervisie normaal gesproken een traject is van 15 bijeenkomsten wordt er meestal een prijs afgesproken voor één heel traject.

Tarieven voor de avonden(na 18:00 uur) en weekenden

Voor een consult in de avond na 18:00 uur, en in de weekenden wordt een toeslag van 20 euro in rekening gebracht.

Reiskosten

De reiskosten zijn 31 eurocent per kilometer. De minuten die ik langer dan een half uur -enkele reis (google maps)- moet reizen, worden tegen het uurtarief van het consult in rekening gebracht.

Afmelding en betaling

Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak, daarna wordt de helft van het tarief van het consult in rekening gebracht.

De betaling van het consult vindt plaats door een QR code middels de app van je bank of door een door mij verzonden tikkie direct  na afloop van ieder consult of door vooruitbetaling in het geval van teleconsulten via bijvoorbeeld Skype tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

De factuur krijg je dezelfde dag via de mail toegezonden. Daarna kun je de factuur bij je zorgverzekeraar declareren.

Bij non-betaling heeft de therapeut het recht de behandeling eenzijdig op te schorten dan wel te beëindigen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden gestalttherapie geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering. De vergoeding valt onder de noemer alternatieve – complementaire geneeswijzen. De behandeling wordt niet afgetrokken van het eigen risico van 385 euro, omdat het uit de aanvullende verzekering wordt vergoed.

Op de website https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie vindt u een actueel overzicht van hetgeen zorgverzekeraars vergoeden in 2022. Klik hier voor de actuele vergoedingen van 2022. Middels de zogenaamde prestatiecode, voor Gestalttherapie is dit 24503, kunt u bij uw zorgverzekeraar ook navragen of mijn consulten vergoed worden.

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

  Jouw probleem direct aanpakken?
  Laat mij je dan even terugbellen.   Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

   06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel