Over mij,
Wim Weerdenburg

Ik ben Wim Weerdenburg, ik ben geboren in 1967 en ik ben Gestalttherapeut en ik heb mij vanuit dit beroep verdiept in de ervaringsgerichte supervisie.

Op mijn eenentwintigste ontspoorde mijn leven – gelukkig. Ik was mijzelf kwijtgeraakt in het systematisch negeren van mijn gevoelens, vragen en klachten.Ik stopte mijn rechtenstudie onmiddellijk, werd chauffeur op de taxi en touringcar en begon een langzame reis; terug naar mijzelf

Die zoektocht deed ik niet alleen in gedachten en met gesprekken. Yoga, Tai Chi,  Gi Gong en Aikido brachten me via mijn fysiek de mogelijkheid aan mezelf te werken. In die tijd ontdekte ik mijn voorliefde voor filosofie en psychologie én mijn praktijkgerichte instelling. Boekenkennis is een mooie basis, maar in het contact tussen mij en mijn cliënten, daar gebeurt het. Sinds dat moment ben ik voortdurend in opleiding: van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening naar een vierjarige opleiding tot Gestalttherapie en een tweejarige opleiding tot Ervaringsgericht Supervisor.

Mijn motto: Ken uzelf!

Ik werk vanuit ‘de kern’ – jezelf kennen; weten wie je bent, wat je wilt en wat belangrijk voor je is.

Ik hou van beweging

Naast mijn werk, mijn persoonlijke ontwikkeling en verdieping speelt bewegen een grote rol in mijn leven. Van voetballen tot Aikido en Tai Chi en inmiddels al weer heel wat jaren: dans. Ik dans heel graag de Argentijnse Tango maar mag sinds een aantal jaren ook graag een wild swingende Lindy Hop en Balboa dansen.

Persoonlijke kracht

De basis van de ervaringsgerichte (Gestalt)therapie en supervisie is heel positief. Je gaat er van uit dat ieder mens kan leren van zijn ervaringen. Als therapeut en supervisor kan ik jou/jullie op een heel concrete en praktische manier helpen om die mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken in je dagelijks leven en in je werk.

Mijn motivatie

De reden dat ik mijn praktijk voor therapie en supervisie heb opgericht is dat ik de kennis en ervaring die ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb opgedaan wil doorgeven aan anderen. Ik weet zelf uit ervaring hoe bevrijdend het is als je merkt hoe je blokkades en negatieve gedachtes en patronen kunt doorbreken en omvormen tot iets positiefs. Ieder mens kan gelukkig en trots zijn. Als je maar de durf hebt om te voelen, te denken en te zeggen wat voor jou wezenlijk is. Dat is mijn filosofie.

Wat ik bied

Ik werk graag als therapeut en supervisor. Ik ben verantwoordelijk voor een goed verloop van de therapie en supervisie. Duidelijke doelstellingen, een veilige sfeer en fair play staat bij mij voorop.

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Pak ook jouw problemen direct bij de oorzaak aan.

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel