Wil je graag leren leren van je ervaringen op je werk? Supervisie Rotterdam brengt je verder.

Wat is supervisie?

Supervisie is een benaming voor het onder toeziend oog van een professional reflecteren op het eigen kunnen en handelen. De letterlijke vertaling van supervisie is immers ‘zicht van bovenaf’. Tijdens supervisie bij Supervisie Rotterdam wordt uw eigen manier van handelen bekeken. Vervolgens bekijkt u met de supervisor of deze manier voldoende effectief is, of dat er verbetermogelijkheden zijn. Hierdoor kunnen eigen manieren verbeterd worden en zo tot betere resultaten leiden. Supervisie Rotterdam kan zowel individueel, maar ook op de werkplek of in groepsverband worden ingezet.

Individuele supervisie bij Supervisie Rotterdam

Bij individuele supervisie leren we elkaar eerst kennen, waarna we een aantal persoonlijke aspecten belichten. Dit zijn onder meer uw leerstijl en uw werkcontext. Door de toevoeging van meerdere reflectiemomenten wordt u bewust van uw eigen handelen. Dit maakt dat u toekomstig efficiënter kunt werken.

Werkgerichte supervisie bij Supervisie Rotterdam

In tegenstelling tot de individuele supervisie wordt bij deze vorm met name gekeken naar de manier waarop u zich als professional opstelt. Deze vorm is bijvoorbeeld erg geschikt voor managers en leidinggevenden. Supervisie maakt het niet alleen mogelijk om beter van uw ervaringen te leren, ook leert u deze kennis in de toekomst toepassen.

Supervisie in groepsverband bij Supervisie Rotteram

Deze vorm is vrij gelijk aan de individuele vorm van supervisie. Echter is het verschil dat u hierbij met meerdere kandidaten bij elkaar zit. U leert dus niet slechts van uw eigen handelen, maar ook van dat van uw medekandidaten. Door met een groep te werken vindt er extra veel reflectie plaats en heeft u onderling ook interactie.

Supervisie Rotterdam is LVSC geregistreerd

Om de kwaliteit te waarborgen ben is Supervisie Rotterdam aangesloten bij de LVSC, de Landelijke Vereniging Supervisoren en Coaches.

Als u kiest voor Supervisie Rotterdam neem dan contact op

Merkt u dat u soms vastloopt in behaalde patronen of op zoek bent naar manieren waarop u nog efficiënter te werk kunt gaan? In zo’n geval kan een frisse blik in combinatie met reflectie u goed helpen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die voor u gelden, dan kunt u uiteraard contact met me opnemen en mij bellen op 06 45666421. Ik denk graag met u mee.

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel