Relatietherapie Rotterdam helpt je bij het verbeteren van je relatie.

Relatietherapie Rotterdam

Wanneer werkt relatietherapie?

Je relatie of je huwelijk werkt niet meer. Om de relatie toch nog een kans te geven zijn jullie beland bij Wim Weerdenburg van Relatietherapie Rotterdam.

Maar wanneer werkt relatietherapie? Wellicht het belangrijkste voor geslaagde relatietherapie, is dat jullie beiden voor therapie open staan. Daarnaast is het belangrijk dat jullie met elkaar door willen gaan in de relatie of dat er een gezamenlijk doel is – zoals geslaagde co-ouderschap – om naartoe te werken.

Wanneer je er beide voor open staat

Relatietherapie werkt alleen wanneer je er beiden voor open staat. Wanneer één van de twee het gevoel heeft gedwongen te worden, dan zal het niet werken. Daarnaast moeten jullie beiden bereid zijn er daadwerkelijk tijd en energie in te steken.

…en daar moet je wel wat voor doen!

Als één van de twee therapie volgt, maar buiten de afspraken geen moeite wil doen voor het vinden van een oplossing, dan zal relatietherapie helaas niet werken. Bovendien moeten beide personen zich comfortabel genoeg voelen om gevoelend en intimiteit met de therapeut te delen.

Wanneer je met elkaar door wil gaan

Als duidelijk is dat beide personen met elkaar door willen gaan, dan kan relatietherapie werken. Wanneer de verliefdheid al heel lang voorbij is, of wanneer één van de twee eigenlijk al weet dat ze niet door willen gaan met de relatie, dan is relatietherapie vooral een dure poging om iets te redden dat niet meer te redden valt. Wanneer jullie allebei zeker weten dat jullie met elkaar door willen gaan en jullie dichterbij elkaar willen komen in de relatie, dan is het goed om met relatietherapie te beginnen bij Wim Weerdenburg van Relatietherapie Rotterdam .

Wanneer jullie samen een duidelijk doel hebben

Toch kan relatietherapie bij Relatietherapie Rotterdam ook nuttig zijn, wanneer je beide al weet dat jullie niet met elkaar door willen gaan. Het is dan wel belangrijk dat jullie een duidelijk gezamenlijk doel hebben. Willen jullie bijvoorbeeld meer inzicht hebben in wáárom de relatie stukliep? Willen jullie meer begrip voor elkaar krijgen? Willen jullie de scheiding tot een gemoedelijk einde brengen of zijn er kinderen in het spel, waardoor het belangrijk is dat co-ouderschap op een vriendschappelijke manier gebeurt? Wanneer jullie een duidelijk doel hebben, kan relatietherapie helpen dit doel te bereiken.

Jullie zijn helden en gaan op reis

Als je de beslissing neemt relatietherapie te gaan volgen dan ga je op reis. Op zoek naar de heilige graal. Dat alleen is al een held waardig. Je weet ook dat dit niet altijd gemakkelijk zal zijn en er dan een mentor bij hebben die jullie leid is fijn. Ik hoop dat ik dit voor jullie kan en mag zijn. Als dat zo is, bel mij dan op het nummer 06 – 45 66 64 21.

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel