Voel jij je fysiek en emotioneel opgebrand? Burn-out en stress therapie Rotterdam helpt!

Burn-out en stress therapie Rotterdam

Een noodrem, zo zou je een burn-out kunnen zien. Een noodrem van je lichaam en geest. Ze geven aan dat je al te lang in het rood leeft. Eenmaal een burn-out, dan kan je daar niet meer omheen. Burn-out en stress therapie Rotterdam helpt je hier van te leren en er weer uit te komen.

Een gevolg van het negeren van de symptomen

Achteraf bezien kom je er al snel achter in de therapie bij Burn-out en stress therapie Rotterdam dat je veel lichamelijke en geestelijke symptomen genegeerd hebt. Je was vaak niet lekker moe. Je sliep slechter en de concentratie was minder.

Burn-out is daarom ook een kans op verandering

Mensen gaan door verschillende fasen heen in hun leven. De overgang van de ene fase naar de andere gaat vaak gepaard met een crisis. Je neemt afscheid van wat geweest is en iets nieuws verschijnt op de voorgrond. Momenten waar je achteraf van denkt: blijkbaar was het allemaal nodig’.  Je realiseert je dat je weer in beweging moest komen. Burn-out en stress therapie Rotterdam begeleid je daar graag bij.

Na de burn-out en stress

Ben je eenmaal weer uit de burnout dan voelen de meesten zich gegroeid als mens. De kans dat je dit ooit weer laat gebeuren is significant kleiner. Bijna iedereen die uit een burn-out komt voelt zich als mens gegroeid. Je kent jezelf beter, je hebt meer bewustzijn van je lijf en hebt meer inzicht hoe je psychologisch in elkaar steekt. Burn-out en stress therapie Rotterdam brengt je dan ook tot de kern.

en je relaties groeien mee

Ook de relaties met de belangrijke mensen om je heen veranderd in positieve zin. Dat brengt in eerste instantie vaak wel wat beroering maar deze was dan ook nodig zul jullie merken. Burn-out en stress therapie Rotterdam betrekt deze belangrijke personen in je leven dan ook vaak in de therapie en zijn hier zelfs in gespecialiseerd.

Persoonlijke groei en zingeving komen ook aan bod

Belangrijke thema’s tijdens de therapie bij Burn-out en stress therapie Rotterdam zijn dan ook persoonlijke groei en zingeving. Je moet niet alleen tot rust komen maar ook bepalen welke weg je wilt gaan bewandelen. Er vind dan vaak een verplaatsing plaats van goed je best willen doen naar ik wil het goede doen en van betekenis zijn. Je bepaalt opnieuw hoe je je leven wil vervolgen.

Contact

Wim Weerdenburg van Burn-out en stress therapie Rotterdam wil jou hier graag bij begeleiden en is voor vragen of het maken van een afspraak te bereiken op 06 45666421

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel