Voel jij je vaak depressief en/of somber? Ga voor een behandeling depressie Krimpen aan den IJssel Wim Weerdenburg.

Behandeling depressie Krimpen aan den IJssel

Behandeling depressie Krimpen aan den IJssel. Veel mensen voelen zich regelmatig somber en hebben dan depressieve gevoelens. Ze voelen zich dan lamlendig en ze hebben de neiging zichzelf te isoleren en onder de dekens te kruipen, zelfs als ze dit eigenlijk niet willen. Ze hebben een dubbel gevoel, aan de ene kant doen en komen ze tot niets en tegelijkertijd is het een drukte van jewelste in hun hoofd.

Ze hebben 0niets dan rust en zijn rusteloos van binnen. De stilte die ze  zoeken, krijgen ze nooit in het oorverdovende kabaal van hun innerlijke stem. Ze slapen slecht en hebben een kort lontje. Ze kunnen hun aandacht er moeilijk bijhouden.

Als je het bovenstaande herkent in jezelf dan is behandeling depressie Krimpen aan den IJssel waarschijnlijk de oplossing.

Rust en ruimte

In de behandeling hervind je eerst de vrijheid, rust en ruimte in je hoofd en in je lijf. Zodat het kabaal dempt en je minder het gevoel hebt vast te zitten in een situatie. Je krijgt nieuw perspectief en kunt weer om je heen kijken. Dat geeft ons ook de mogelijkheden de Grote Vragen te stellen, te ontdekken wat jouw leven zinvol en waardevol maakt en hoe je daarnaar kunt handelen.

Somberheid en depressie als een bron van mogelijkheden

Je bent niet de enige die wel eens somber of depressief is, en je zal ook niet de laatste zijn. Stemmingen, zowel de positieve en vrolijke stemmingen, als ook de negatieve, zoals de somberte en depressieve stemmingen horen bij het elkaar, zoals de dag en de nacht bij elkaar horen. Ik begin in de behandeling altijd met wat er is, en niet wat er zo moeten zijn. Je bent nu somber en depressief, en daar heb je waarschijnlijk goede redenen toe, al is dat voor jou niet altijd duidelijk meer. Je stemming is voor mij het symptoom dat je wat wil vertellen. Ik weet je bij jouw verhaal te brengen, waardoor je meer ruimte en rust zal ervaren en dat er op de bodem van het bestaan helderheid kan zijn en dat deze stemmingen zelfs nuttig zijn.

Wacht niet langer en ga voor een behandeling depressie Krimpen aan den IJssel en bel Wim Weerdenburg op 0645666421

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel