Behandeling depressie Capelle aan den IJssel? Bij Wim Weerdenburg ben je aan het goede adres.

Behandeling depressie Capelle aan den IJssel

Voor een behandeling tegen een depressie in Capelle aan den IJssel ben je bij Wim Weerdenburg al 10 jaar aan het goede adres. Als je je neerslachtig, depressief en somber en jij je weer goed wil voelen dan is een behandeling depressie Capelle aan den IJssel die gegeven wordt door Wim Weerdenburg zeer effectief.

Wanneer je je depressief voelt, dan heb je verschillende symptomen: psychische, maar ook lichamelijke. Deze symptomen beïnvloeden je gedachten en gedrag. Hieronder vind je de belangrijkste symptomen op een rij.

Om van een depressie te spreken hoef je niet alle symptomen tegelijk te hebben. Ook kunnen de symptomen verschillen per persoon en gedurende de dag veranderen en verschillen en tot uiting komen.

Psychische symptomen bij een depressie

 • Als je j je neerslachtig voelt en nergens zin in hebt.
 • Als je niet meer leuk vindt en weinig energie hebt
 • Als je je schuldig en waardeloos voelt. Je het idee hebt dat je niets voor stelt.
 • AAls je je vaak angstig, wanhopig en hulpeloos voelt en je het gevoel bekruipt dat wat je ook doet en toch niets verandert.
 • Als je veel huilt zonder dat dit je oplucht, of dat je wel wil huilen maar dit niet lukt.

Lichamelijke symptomen bij een depressie

 • Als je je doodmoe voelt.
 • Als je geen zin in eten hebt waardoor je veel afvalt, of dat je juist veel eet en veel aankomt.
 • Als je weinig slaapt of juist heel erg veel.
 • Als je weinig seksuele gevoelens meer hebt.
 • Als je last hebt van een droge mond.
 • Als je druk of pijn op de borst, hoofdpijn of rugpijn ervaart zonder dit te kunnen verklaren.
 • Als je regelmatig duizelig bent en trillende handen hebt.
 • Als je last van hartkloppingen hebt.

Gedachten en gedrag als gevolg van een depressie

 • Boos en geïrriteerd gedrag
 • Regelmatig gedachten aan de dood
 • Veel piekeren over hetzelfde.
 • Vergeetachtig zijn en je moeilijk kunnen concentreren.
 • Moeilijk tot besluiten kunnen komen.
 • Langzaam reageren en niet goed na kunnen denken.
 • Als je niet vooruit te branden bent of juist geen moment kan stilzitten.

Behandeling depressie Capelle aan den IJssel

Nu is iedereen wel eens somber en neerslachtig. We gaan dan ook pas van een depressie spreken als zich dit vaker en langer manifesteert en jij en/of je omgeving het op begint te merken en er  ook last van beginnen te krijgen. Dan is het tijd om aan de bel te trekken en je aan te melden voor een behandeling tegen een depressie bij Wim Weerdenburg in Capelle aan den IJssel

Je kan van mij verwachten dat…

ik jou het goede voorbeeld geef in openheid, kwetsbaarheid en persoonlijk zijn

ik je met kennis van zaken, kundig en professioneel zal behandelen. Dit is soms uitdagend, vooral als ik met jou in het hier en nu ga werken.

ik je  zal raken.

jij jezelf beter zal leren kennen en ook de belangrijke mensen om je heen, zoals je partner, ouders, familie vrienden en kennissen.

ik meer zie dan jij soms wil laten zien.

ik je altijd met discretie, respect en vertrouwen zal behandelen.

ook jij aan het werk gezet wordt, en soms ook met huiswerk zoals bijvoorbeeld het schrijven van een reflectieverslag van het consult.

Contact

Depressies zijn goed te verhelpen dus schroom niet om contact me mij op te nemen voor passende hulp en bel mij op 0645666421.

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

  Jouw probleem direct aanpakken?
  Laat mij je dan even terugbellen.   Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

   06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel