Burn-out en stress therapie Barendrecht voor de behandeling van stressklachten en een burn-out

Burn-out

Lukt het je niet meer om iedereen tevreden te houden zowel op je werk als thuis? Beangstigd je dit? Door te vaak en te veel stress dreigt er een burn-out. Ben jij degene die dan denkt dat het jou niet overkomt? Als ik eerlijk ben, als je dit leest dan ben je waarschijnlijk op weg naar een burn-out. Het goede nieuws, je bent ook op de juiste plek  voor de hulp die je nodig hebt van Burn-out en stress therapie Barendrecht.

Herken, erken en doe er iets mee. Dat is het advies van Burn-out en stress therapie Barendrecht

Meestal wordt dit niet als vanzelf beter. Wij van Burn-out en stress therapie Barendrecht raden je dan ook aan hier iets mee te doen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe langer meestal het herstel. Je maakt dan soms meer kapot dan je lief hebt.

Wij van Burn-0ut en stress therapie Barendrecht helpen je hierbij met de best passende hulp en informatie. Lees hier wat een burn-out precies is, hoe je het kunt herkennen en welke behandeling voor jou het beste is.

Een burn-out. Wat is dat?


Het Engelse woord voor opgebrand is ‘Burn-out’. Het is het resultaat van langdurige en of hele korte maar hevige stress. Je bent zowel mentaal als fysiek aan je eindje. Vaak zijn er meerdere oorzaken die er voor zorgen dat je draaglast te groot geworden is voor je draagkracht, zowel op je werk als thuis.

Burn-out door perfectionisme

Al jong heb je zo goed en kwaad als dat ging aangepast aan je omgeving, je gezin van herkomst, de buurt, de stad of dorp waar je geboren bent. Je bent tot de conclusie gekomen dat ze je waarderen als je vrolijk bent en dat ze je wat minder waarderen als je boos was. Aspecten van jezelf worden afgekeurd en voor dat je het weet keur je deze ook in jezelf af. Dit zou de bodem gelegd kunnen hebben voor je perfectionisme en je wat sub-assertieve gedrag. Wie ben jij tenslotte om er wat van te vinden. Dan is het risico ook groter op een burn-out. Het kost je namelijk veel energie om deze eigenschappen in stand te houden en om jouw standaarden na te leven. Burn-out en stress therapie Barendrecht achterhaalt met jou de oorzaken en pakt deze aan.

Andere redenen van een burn-out

Behalve werkstress en perfectionisme zijn er ook andere bronnen van overbelasting: leefomstandigheden, persoonlijke eigenschappen en je omgeving. Ook overmatige fysieke inspanning, sociale problemen, chronische ziekte, onzekerheid en een negatief zelfbeeld zijn oorzaken van een burn-out. Vaak is er niet één aanwijsbare reden, maar zorgen de duur en opstapeling van jouw omstandigheden ervoor dat je ‘burned-out’ raakt.

De behandeling bij Burn-out en stress therapie Barendrecht. Hoe wordt de burn-out behandeld?


Burn-out en stress therapie Barendrecht is gespecialiseerd in burn-out klachten en kan je helpen om de stress en spanning die je ervaart te verminderen. Wij gaan voor de oorzaal en doen niet aan symptoombestrijding. Bel snel naar het nummer 06 45666421. Je bent dan snel van je klachten af!

Veel gestelde vragen

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw verwachtingen en vertel ik jou in hoeverre jouw verwachtingen overeenkomen met hetgeen ik te bieden heb, leg ik je uit wat de therapie inhoud beantwoord ik eventuele vragen van jou en dan gaan we waarschijnlijk in het eerste gesprek al van start met jouw hulpvraag.

Ik stel geen diagnoses zoals vermeld in de DSM V. Ik leg je in het eerste gesprek graag uit waarom ik een diagnose vaststellen niet helpend vind voor jou. Ook ben ik niet van de vragenlijsten. Ik kijk liever in het hier en nu wat er gebeurt, wat ik ervaar en tezamen met mijn kennis en nuchtere verstand zal ik je zo concreet als mogelijk mijn visie en kijk op jouw hulpvraag beschrijven. Als we het hier samen over eens zijn kunnen we direct aan de slag.

Aan het eind van het eerste gesprek of begin van het vervolggesprek moet dit resulteren in een behandelovereenkomst zoals in de wet WBGO – Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst – vastgelegd is. Deze behandelovereenkomst moet door ons beiden ondertekend worden.

Door in het hier en nu te werken en mijn persoonlijke en praktische benadering kan ik wel zeggen dat ik snel resultaat boek. Door mijn aanpak zul je al na de eerste twee gesprekken kunnen zeggen of en wat ik voor jou kan betekenen.

Het gemiddeld aantal gesprekken in mijn praktijk is 7. Dit is eenvoudig door mij te meten door het aantal gesprekken per jaar te delen door het aantal cliënten per jaar. Dit is een betrouwbaar gemiddelde na 8 jaren een praktijk te hebben.

Om een goede indruk te krijgen wat de therapie jou op kan leveren en wat je kan verwachten hieronder een uitgebreide review van Charlotte, een van mijn cliënten.

Charlotte,
Mijn ervaring met therapie was gebaseerd op vertellen over het verleden. Ik had het idee gebeurtenissen uit het verleden zelf wel goed te kunnen plaatsen en analyseren en had geen behoefte om hier professionele hulp bij te zoeken. Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren. Tijdens de gesprekken lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten. Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde.

De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd. Ik wilde altijd alles aan mezelf veranderen. En had een beeld voor de buitenwereld gemaakt van mezelf zoals ik graag had willen zijn. Het kostte heel veel energie om dit beeld hoog te houden, tot het op een dag niet meer ging. Nu weet ik dat het best mogelijk is om te veranderen, maar dat het vooral belangrijk is eerst ‘bevriend’ te raken met de eigenschappen die ik minder leuk vind aan mezelf, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ik merk dat zodra ik niet langer mezelf afkeur, verandering vanzelf plaatsvindt, soms zelfs zonder dat ik het doorheb. Toen dit eenmaal in gang gezet was realiseerde ik me pas dat het loslaten van het dwangmatig kneden van het gewenste zelfbeeld mij een basisgevoel van compassie heeft gegeven waar ik altijd naar terug kan keren. Een basis die los staat van werk, prestaties, overtuigingen en uiterlijk. Als extra kado begonnen vriendschappen zich te verdiepen, en kost de omgang met anderen niet langer energie. Ik hoef niet meer bezig te zijn met mijn antwoorden en verhalen, maar heb de rust gevonden om te kunnen luisteren.

Cliëntverhalen over mijn handelen als therapeut

Professioneel, eerlijk en oprecht

“Ik heb al diverse therapeuten bezocht en Wim is echt een goede therapeut “professioneel, eerlijk, oprecht en vertrouwd om mee te praten..”

Viola

Heel oprecht en prettig

“Je werkt met humor en zonder te oordelen of enorm door te vragen. Ik vond je altijd erg prettig, en nogmaals heel veel dank voor je hulp!”

Renee

Belangrijke meerwaarde

“Het is, denk ik, de combinatie van gelijkwaardigheid en de professionaliteit van Wim die ik ervaar als een belangrijke meerwaarde in de therapie.”

Fred

 

Jouw probleem direct aanpakken?
Laat mij je dan even terugbellen.

    Jouw probleem direct aanpakken?
    Laat mij je dan even terugbellen.      Op Zorgkaart Nederland geven 9 patiënten mij een gemiddelde waardering van een 9.1. Bekijk de waarderingen hier.

      06 – 45 66 64 21 wim@therapie-en-supervisie.nl Rivium 4e straat 7, 2909 LJ Capelle aan den IJssel