• Tarief en Vergoeding

  Individuele therapie
  Het uurtarief voor individuele therapie is 85,- euro per uur. Een vergoeding voor de therapie is vrijwel altijd mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering of het Persoonsgebonden Budget(PGB). Wat u vergoed krijgt uit de aanvullende zorgverzekering dat kunnen we samen uitzoeken. 

  Relatietherapie
  Ook het tarief van relatietherapie is 85,- euro per uur, maar omdat de ervaring geleerd heeft dat hier anderhalf uur voor nodig is komt het tarief in de praktijk neer op 127,50 euro per consult. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. 

  Tarieven voor supervisie
  Het tarief voor supervisie is 85,- euro per uur. Vergoedingen voor supervisie zijn helaas niet mogelijk uit de zorgverzekering. De kosten voor supervisie zijn wel aftrekbaar voor je inkomstenbelasting. Regelmatig willen werkgevers ook voor supervisie betalen. Zij krijgen hier tenslotte een betere professional voor terug. Omdat supervisie normaal gesproken een traject is van 15 bijeenkomsten wordt er een prijs afgesproken voor één heel traject. 

  Reiskosten
  De reiskosten zijn 19 eurocent per kilometer. De minuten die ik langer dan een half uur -enkele reis(googlemaps)- moet reizen, worden tegen het normale uurtarief van 85,- euro in rekening gebracht.

 • Betaalvoorwaarden

  • Betaling van consulten vindt plaats door pinbetaling met een bankpas of creditcard na afloop van ieder consult of door vooruitbetaling in het geval van teleconsulten (e-mail of Skype) tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
  • Een afspraak die minder dan 24 uur van tevoren is afgezegd of verzet, moet altijd worden betaald.
  • Bij non-betaling heeft de therapeut het recht de behandeling eenzijdig op te schorten dan wel te beëindigen.