• Stress en burn-out

  'Nu even ophouden met maar doorgaan'

  GEEN TIJD OM MOE TE ZIJN

  Je kan er niet meer om heen. Je weet nog niet hoe het komt en wellicht nog niet eens wat er precies aan de hand is maar je lichaam zegt overduidelijk STOP! Hier en niet verder. De gedachte aan een burnout druk je direct weg. De gedachte dat de oorzaak wellicht bij jezelf ligt kan je niet geloven. Dit is de eerste keer dat je je grenzen tegenkomt en dat doet nog te veel pijn om dit te accepteren. 

  ACHTERAF BEZIEN WAREN ER AL WEL SIGNALEN VAN STRESS EN SPANNINGEN

  Je begint je langzaamaan te realiseren dat er al wel signalen waren. Je sliep inderdaad al langere tijd slecht, je was prikkelbaarder vooral naar je de mensen toe die dichtbij jou staan, je kon minder tijd maken voor je sociale contacten en hobby en ook waren er lichte maar daarom niet minder duidelijke lichamelijke klachten, zoals vaak moe zijn, eerder verkouden worden en hoofdpijn. 

  'Waar het verleden je heeft gebracht staat vast. Hoe je verder reist bepaal je zelf'

  ZONDER NACHT GEEN DAG

  Ook jij gaat hier doorheen komen, dat is zeker, en zul je beseffen dat het je ook veel gebracht heeft. Vanaf dan ben je beter in staat om te gaan met de paradoxen in jezelf, beter te zorgen voor jezelf en voor de ander, zonder jezelf kwijt te raken in de verwachtingen die anderen van jou hebben. Ik zal er met nieuwe ervaringen voor zorgen dat je je bewuster word van jezelf en je omgeving, waardoor je nu je richting bepaald met behulp van je lichamelijke signalen en emoties.