• Rouw en verlies

  'Hoe gelukkig ben ik dat ik iets of iemand heb dat afscheid nemen zo moeilijk maakt'

  ZO HEB JE JE NIET EERDER GEVOELD

  Zo heb je je niet eerder gevoeld. En helaas is het niet prettig wat je voelt. je voelt je boos, verdrietig, eenzaam en ook gevoelens van schaamte en schuld kunnen zich aan je opdringen. In je achterhoofd weet je het ook wel. Loslaten is het devies. Je hoort het van iedereen en hoe goed bedoelt ook, het helpt je niet. Daarbij ga je jezelf waarschijnlijk ook nog op de kop geven dat je het jou niet lukt je leven weer op te pakken wat het er niet beter op maakt. 

  WE ZIJN HET OOK VERLEERD LIJKT HET WEL

  Onbewust en soms ook bewust worden we door de wereld en tijdsgeest om ons heen beïnvloed. Afscheid nemen, rouwen en verlies worden ons niet met de paplepel meer ingegoten. We zijn echt een volk van niet klagen maar dragen en heftige emoties laten zien wordt niet altijd gewaardeerd, laat staan de emoties die met afscheid, verlies en rouw samenhangen. Of anders gezegd we leren er niet mee omgaan. Niet als het onszelf betreft en ook niet als het anderen treft. En dat ons leven zich nu grotendeels op sociale media afspeelt waar het je gelukkig en blij voelen de norm is helpt dan niet. De neiging je terug te trekken komt onmiskenbaar naar voren. 

  OP WEG NAAR EEN NIEUW EVENWICHT

  Het verlies heeft je duidelijk uit je evenwicht gebracht en je verlangd er naar weer in evenwicht te komen. Daar kan ik je mee  helpen. Ik kan je het verlies niet doen vergeten maar ik kan je wel helpen hetgeen je verloren bent door te leven en in jezelf te laten voortleven, waardoor het verlies je rijker maakt. Je bent een ervaring rijker hoe pijnlijk ook. Het hoort er bij. Wat mij betreft wordt er niet losgelaten of gaat er iets af maar komt er wat bij. 

  Neem contact met mij op voor een afspraak op 06-45666421